MyRiziv

status
Accessible to everyone

MyRiziv

Als zorgverlener kan u of uw medewerker ons via de webtoepassing MyRiziv uw contactgegevens, werkadressen en conventiegegevens meedelen. Als wij u forfaitaire vergoedingen betalen, dan kunt u via MyRiziv ook de nodige financiële gegevens meedelen en een overzicht krijgen van onze betalingen. Voor sommige forfaitaire vergoedingen kunt u de vergoedingsaanvraag ook via MyRiziv indienen. Het is een veilige én eenvoudige manier om met ons te communiceren! Als ziekenhuis of huisartsenkring kan u via de webtoepassing MyRiziv toegang krijgen tot de modules zoals BHOD voor het beheer van de beschikbaarheids- en permanentiehonoraria of LibrHos.

Hoe kunt u inloggen in MyRiziv?

 1. Start MyRiziv

 2. Doorloop de toegangsprocedure voor webtoepassingen via eHealth.
  U hebt altijd uw elektronische identiteitskaart (eID), ‘Itsme’ of ‘digitale sleutel’ (TOTP) nodig. Zo hebt u de garantie dat uw gegevens maximaal beschermd zijn.
  Sinds 26 april 2021 vervangen de nieuwe eID-kaarten geleidelijk de elektronische identiteitskaarten die het einde van hun geldigheidsduur bereikt hebben of als verloren, gestolen of vernietigd zijn opgegeven. Dit verandert de manier waarop eID-kaarten worden gelezen omdat de contact chip op de achterkant van de nieuwe kaart staat. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe eID-kaart of om de meest recente versie van de eID-software te installeren.

  Let op! Mogelijk hebt u van ons bepaalde gebruikersnamen en wachtwoorden gekregen voor specifieke beveiligde webtoepassingen op onze website (bv. beschikbaarheidshonoraria). Die mag u enkel gebruiken als u inlogt in de webtoepassingen in kwestie, en dus niet als u inlogt in MyRiziv.

 3. Klik door naar de verschillende modules en voer uw gegevens in.

Wie kan inloggen in MyRiziv?

Volgende personen kunnen inloggen in MyRiziv:

 • Individuele zorgverleners met een RIZIV-nummer
 • Personen die van een zorgverlener een mandaat hebben gekregen om de administratieve gegevens van een zorgverlener te beheren.

Volgende zorginstellingen kunnen inloggen in MyRiziv:

 • Ziekenhuizen
 • Huisartsenkringen

 

Meer informatie

Contacten

Laatst aangepast op 19 oktober 2022